VIDEO - Joachim om prinsessen: - Hun vil blive snotforkælet

En meget glad og stolt prinsesse Marie og prins Joachim viste i dag deres lille datter frem på vej hjem fra hospitalet.

Den nyfødte prinsesse i sin mors arme på vej hjem fra Rigshospitalet. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Den lille nye prinsesse var svøbt i et svagt rosa tæppe og begge hendes forældre var i cowboybukser, da prinsesse Marie og prins Joachim i dag forlod Rigshospitalet med deres datter, efter at prinsessen kom til verden for tre dage siden.

Både prinsesse Marie og prins Joachim tog sig god tid til at tale med de fremmødte danskere og pressen på vej gennem Rigshospitalets forhal og ud til den ventende bil, der skal køre dem hjem til Amalienborg.

- Det har været fantastisk og pragtfuldt at få hende, fortalte prins Joachim og understregede, at den lille prinsesse allerede er begyndt at tage på.

- Hun har god appetit og også appetit på livet, sagde han.

Kan hun lege med biler?

Prins Henrik på 2½, der har besøgt sin nye lillesøster flere gange på hospitalet, er også allerede rigtig glad for hende.

- Han er rigtig stolt og rigtig glad og håber hun kan lege med biler, fortalte Marie.

Den lille prinsesse har fint mørkt hår og sov sig igennem fremvisningen. Til spørgsmålet om, hvem hun ligner, svarede prins Joachim:

- Hun ligner selvfølgelig sin mor, hun er jo smuk, sagde han.

Stort at få en datter

Prinsessen er parrets andet barn sammen, og prins Joachims fjerde.

- Den, der med at være far til fire, har jeg ikke tænkt så meget over. Jeg har tænkt mere over det der med at være far til en datter. Det har været det helt store, sagde prins Joachim.

- Helt ærligt, når jeg har set mine venner og kronprinsen få døtre og set den glæde, de har haft ved det, så har jeg tænkt, at jeg også gerne ville have en pige, fortalte en tydelig lykkelig og glad prins Joachim.

- Hun bliver snotforkælet, grinte prins Joachim - og fortsatte:

- I hvert fald af sine storebrødre.

Den lille familie bliver nu på Amalienborg, indtil den nye prinsesse er parat til at blive kørt i bil til Sønderjylland. Hvor længe der går, ved de endnu ikke.