VIDEO Journalist tester spritkørsel: Kørte galt syv gange i simulator

Regeringen vil sætte hårdt ind over for narko- og spritbilister, og i den forbindelse undersøgte DR Nyheder i en simulator, hvordan det egentlig føles at køre bil i beruset tilstand.

Ifølge et nyt udspil fra regeringen skal spritbilister med en promille over 2,00 få konfiskeret deres bil med det samme uden at få den tilbage.

Det samme er tilfældet, hvis man tre gange bliver taget i at køre med en promille på mere end 1,2.

Udspillet er et led i en strategi om at halvere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken frem mod 2020, og i den forbindelse undersøgte DR Nyheders Mark Gundelund, hvordan det egentlig føles at køre bil i beruset tilstand.

Skræmmende realistisk

Han tog plads i bilsimulatoren på Gudenådalens Køreskole i Midtjylland, og med en promille på 1,1 var han involveret i to ulykker, fem gange kørte han af vejen, og to gange gik motoren i stå for ham.

- Det er vældig realistisk, og det er det, der er så skræmmende, siger Kurt Kristiansen, der er kørerlærer på Gudenådalens Køreskole.

Overraskede elever

- Vi viser eleverne, at hvis man kører i beruset tilstand, så tror man, at det går rigtig godt, men man er utrolig nem at pege ud i trafikken. Du kan selv se, hvordan det går, siger han, mens han påpeger journalistens slingrende kørsel.

- De bliver meget overrasket, og mange vil hårdnakket påstå, at det ikke er realistisk. Nu har jeg aldrig selv prøvet at køre spritkørsel, så jeg ved ikke, hvordan realistisk det er, men jeg kan forestille mig, at det er temmelig realistisk, siger Kurt Kristiansen, mens DR Nyheders Mark Gundelund forsøger at navigerer igennem en fiktiv digital by.

- Det er som om, at når jeg drejer rattet, så reagerer den ikke, siger Mark Gundelund, der afbrydes, da han kører ind i en parkeret bil.

Se DR Nyheders Mark Gundelund undersøge, hvordan det føles at køre bil i beruset tilstand i en bilsimulator, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter