VIDEO Jubel på stranden: Sommervejret har ramt Danmark - igen

Det er tredje dag i træk, at temperaturen mange steder er nået op over 25 grader.

En gul frisbee suser gennem luften og bliver grebet af en solbrun hånd. Den sendes retur og svæver mod solen, der ikke er dækket af en eneste sky.

Et par meter derfra er en familie på vej i havet med vandpistoler, der skyder i alle retninger for at forsøge at ramme hinanden. Fødderne hopper over det varme sand, der hurtigt køles ned, da de pjasker gennem vandet.

Solen og de høje temperaturer har igen ramt Danmark, og det kan ses på Kerteminde Nordstrand, der er et af Fyns populæreste steder at ligge på langs i sandet og tage et dyp i havet.

DR Vejret er kommet til Kerteminde på den fem uger lange tur langs Margueritruten.

Lokal varmebølge

Men det er ikke kun den nordfynske by, der i dag har kunnet nyde sommervejret.

De fleste steder i landet, er folk vågnet op til sol med undtagelse af Vestkysten omkring Vadehavet, hvor der til at begynde med har været overskyet.

Men med et stort højtryk tæt på Danmark har sommervarmen igen i dag domineret det meste af landet.

Flere steder lokalt har man oplevet såkaldt varmebølge, hvilket er defineret ved, at gennemsnittet af dagens højeste temperatur tre dage i træk er over 25 grader. Både Sjælland, Fyn og store dele af Jylland har haft temperaturer på mellem 25 og 28 grader.

Solrige dage forude

På et mørkeblåt tæppe ligger to piger og er fordybet i hver deres bog.

Sidse og Anne på 24 år er taget til Kerteminde Nordstrand efter flere uger med eksamener i Odense. Endelig er der sommerferie, og de to er godt tilfredse med at starte ud med en strandtur.

- Det er virkelig dejligt med sol. Og nu har vi tid til at læse en bog, vi selv vælger, siger Sidse.

  • Sidse og Anne har netop fået sommerferie og en pause fra studiet i Odense. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Kerteminde Nordstrand er en af de populæreste strande på Fyn. Det er en udpræget sandstrand med mange revler. Det betyder, at man kan komme langt ud, før det bliver rigtig dybt. Af samme grund er der en del børnefamilier, der kommer på netop denne strand. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Ved havnemolen ved Kerteminde Nordstrand er flere i gang med at fange krabber. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Ida og Ida på 19 og 21 år har pause fra studie og arbejde. Når vejret er godt søger de næsten altid mod stranden. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Selvom det er populært med solen, så kan det være nødvendigt med lidt afskærmning såsom et lille strandtelt. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • De kommende dage vil stranden højst sandsynligt tiltrække flere gæster, når solen og varmen fortsætter med at bryde igennem. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
1 / 6

Det er ikke alle, der har fået ferie endnu, men på fredag begynder den for mange af dem, der har børn i skolealderen. Og her venter flere dage med varme og sol.

- De næste dage er det et flot blankt poleret Danmark, vi kigger på. Temperaturen vil stige, og solen vil igen være ude med de store fagter, siger vejrvært i DR Anja Fonseca.

Godt for campinglivet

Det ser Kerteminde Camping frem til. Sidste år var gråvejr og regn dårligt for forretningen, men i år ser det langt bedre ud.

- Det var knapt så sjovt sidste år. Det er tydeligt, at der er en stor forskel, når solen skinner. Bare i dag har jeg fået mange opringninger fra teltfolk. Og folk bliver længere, når det er godt vejr, så det er kun dejligt, siger Gitte Enevoldsen, der ejer campingpladsen, der ligger få hundrede meter fra stranden.

Hun regner med, at der i år vil komme omkring 30.000 til 40.000 besøgende.

DMI har oplyst, at juni ender med at blive den varmeste af slagsen i 26 år med en temperatur på i gennemsnit 16,5 grader. Normalt ligger den på 14,3 i juni.

I videoen øverst i artiklen kan du få et glimt af en sommerdag på stranden i Kerteminde. I morgen kører DR Vejret videre til Bogense.

På kortet neden for kan du se, hvor rejsen går hen de næste fem uger. Du kan sende dine sommerbilleder til vejret@dr.dk eller 1212@dr.dk.

Facebook
Twitter