VIDEO: Kæmpefly med en halv million ansigtsmasker landede i København

Onsdag landede et af verdens største fragtfly i København.

AN-124, der er blandt verdens største og stærkeste fragtfly, landede her til morgen i København.

Et af verdens største fragtfly satte her til morgen hjulene på jorden i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Med i lastrummet havde det sovjetisk udviklede kæmpefly blandt andet 500.000 ansigtsmasker og 180.000 beskyttelsesdragter til det danske sundhedsvæsen leveret fra Kina.

Senere onsdag lander endnu et fly fra Kina med yderligere 500.000 ansigtsmasker.

Det knap 70 meter lange Antonov AN-124 fragtfly fra Ukraine er blandt verdens største fragtfly. Fly af samme type har før været på besøg i Danmark.

Men i stedet for værnemidler til sundhedsvæsenet, var luftkæmperne hyret til at transportere kampvogne og pansrede mandskabsvogne frem og tilbage til danske missioner i udlandet.

Alene det siger noget om fragtflyets kræfter. AN-124 er blandt de eneste fragtfly i verden, der kan gå i luften med en last på 150 tons. Flytypen har dog et enkelt eksemplar af en storebror flyvende, der er endog større og stærkere: AN-225 med en kapacitet op til 250 tons.

Fragtflyet er anden leverance i en såkaldt luftbro med værnemidler, der er blevet til i samarbejde mellem Danske Regioner og Mærsk, der har leveret økonomisk og logistisk hjælp.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) var selv til stede i lufthavnen for at tage imod de mange kasser med værnemidler.

Region Hovedstaden tager imod grejet og sørger for, at det bliver fordelt til landets øvrige regioner og hospitaler.

DR Nyheders reporter i lufthavnen fortæller, at man først regner med at have tømt den flyvende kæmpe klokken 13.

Det fremgik tidligere, at det store fly var af russisk oprindelse. Det er forkert. AN-124 blev udviklet i daværende sovjetisk Ukraine. Antonov-fabrikkerne og flytypen AN-124 er derfor retteligt fra Ukraine.

Facebook
Twitter