VIDEO: Kom indenfor i Københavns nye moske

En moske med minaret åbner snart sine døre i Københavns Nordvestkvarter. Kom med indenfor.

Inden længe står Danmarks første moske med minaret klar i Københavns Nordvestkvarter.

Bygningen er hvid, 6.800 kvadratmeter stor og er udstyret med en kuppel, der hvælver i loftet.

Fra Bornholm og Tyskland ankommer i næste uge den 20 meter høje minaret, hvorfra der traditionelt set bliver kaldt til bøn.

Ingen bøn

Indkaldelse til bøn bliver der dog ikke noget af på Rovsinggade, hvor moskeen er placeret. Det har nemlig været en betingelse for politikerne i Københavns Borgerrepræsentation, at moskeen ikke må indkalde til bøn, hvis den skulle have tilladelse til at blive opført. Derfor er minareten mere tiltænkt som en skulptur.

Institut for Menneskerettigheder har dog tidligere udtalt, at danske muslimer muligvis kan få medhold i, at de må kalde til bøn, hvis de rejste en sag om diskrimination over for Menneskerettighedsdomstolen.

I videoen øverst i artiklen kan du komme inden for i moskeen, hvor håndværkere er i gang med det sidste arbejde. Og herunder er tegninger af den nye moske.

Flere moskeer på vej

Foruden moskeen i Rovsinggade er der en moske under opførelse på Vibevej, der også ligger i Københavns Nordvestkvarter. Moskeen får to minaretter og opføres af shiamuslimer.

Tegnestuen BIG står bag et tredje moskeprojekt på Amager, som Muslimernes Fællesråd står bag. Byggeriet af denne moske er dog ikke begyndt endnu.

Politikerne på Københavns Rådhus har heller ikke givet lov til at indkalde til bøn fra minaretterne på Vibevej og Amager.

FacebookTwitter