VIDEO Kræftpatient: Der er større problemer i verden end børnepasning

Der var flere overvejelser i spil, da Pia Höegh-Nissen overvejede, hvorvidt hun skulle stille op i 'Indefra med Anders Agger' med sit svære personlige valg.

- Ville du opereres, hvis du kunne risikere at miste evnen til at tale eller til at gå?

Det var risikoen for den 55-årige Pia Höegh-Nissen, som bor på Frederiksberg. Hun er gift og har to døtre med sin mand.

Pia var uhelbredelig syg med en tumor i hjernen. En langsomt voksende lidelse, som også infiltrerede raske celler i hendes krop.

Åbner op for sin verden

Tumoren æder Pias evner, tanker og funktioner, en historie, som hun har fortalt i det første afsnit af den nye sæson af ’Indefra med Anders Agger’.

- På det tidspunkt hvor jeg mødte Anders, var der en række kvinder i Politiken, som beklagede sig meget over, at det offentlige ikke ville betale for, at de kunne få passet deres børn, så de kunne gå på café og gå til fitness, som de plejede at kunne, før de fik børn, siger Pia Höegh-Nissen til DR Nyheder.

- Så tænkte jeg, har man ikke større problemer end det, så har man et dejligt liv, men kan bare ikke se det. Jeg vil gerne vise, at man kan have større problemer, end at man ikke kan komme til fitness, fortæller hun.

Dokumentar-filmen blev optaget i slutningen af 2014. Siden har Pia været igennem et længere forløb, og i dag er der ikke længere en tumor i hendes hoved, om end hun fortsat er plaget af forløbet.

DR Nyheder har besøgt Pia efter optagelserne. Tryk på player-ikonet i toppen af denne artikel og se, hvordan Pia har det i dag.

FacebookTwitter