VIDEO Kronprinsparret i nationaldragt charmerer Færøerne

Der var vand og saft til prinser og prinsesser, da kronprinsparret ankom til Færøerne

Bådsmandspiben peb og orkestret spillede ‘Kong Christian stod ved højen mast’, da kronprinsfamilien torsdag satte fødderne på færøsk grund i Tórshavn.

Først på kajen var Kronprins Frederik tæt fulgt af prins Vincent, begge klædt i traditionel færøsk klædedragt. Det samme var kronprinsesse Mary samt prinsesserne Isabella og Josephine.

Lagmand Aksel V. Johannesen bød velkommen med en tale på havnen.

Kronprinsfamilien, alle i den færøske nationaldragt, netop ankommet til Tórshavn på Færøerne. (Foto: Mette Hybel © dr)

- Deres besøg er med til at styrke de bånd, der knytter Danmark og Færøerne sammen. Vore lande og vore folk, sagde lagmand Aksel V. Johannesen, der sluttede af med et rungede og nifoldigt hurra sammen med de fremmødte.

Kort efter ankomsten fik gæsterne en kort introduktion til færøsk kaproning i klubben Knørrur, hvor roere i blå trøjer stolt fremviste en stribe skinnende pokaler.

Bagefter gik følget til halvøen Tinganes, der ligger midt i Tórshavns havn, hvor Landsstyret har hjemme i en rødmalet træbygning. Her bad Aksel V. Johannesen sine gæster forsyne sig fra et bord med mad og drikkevarer.

- Der er saft og vand til børnene, lød introduktionen, inden kronprinsparret ifølge programmet skulle hilse på Landsstyrets medlemmer.

Kronprinsparrets besøg på Færøerne fortsætter indtil søndag middag.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres fire børn - fra venstre prinsesse Josephine, prins Vincent, prins Christian og prinsesse Isabella med udsigt over Tórshavn. (Foto: Mette Hybel © dr)
Facebook
Twitter