VIDEO Landmand om brug af ulovlige sprøjtemidler: Det er kompliceret at finde ud af

Der bliver fundet ulovlige sprøjtemidler hos flere og flere landmænd, men det er ikke bevidst snyd, lyder det fra en landmand.

Der er en stor alarmerende gul trekant på døren ind til det rum, hvor landmand Torben Hansen har alle sine sprøjtegifte.

Rummet indeholder ikke bare en eller to dunke med giftstoffer til afgrøderne, men flere hylder af dunke i forskellige farver, størrelser og symboler.

- Det er altså temmelig omfattende hele tiden at skulle komme ind i kemirummet og tjekke, om det er et middel, der er på vej ud, siger Torben Hansen, der også har en formandspost i Landbrug og Fødevarer.

Landmænd skal nemlig selv holde styr på, om sprøjtemidlerne stadig er godkendte.

- Vi oplever mange gange, at de midler, der tidligere var godkendte, lige pludselig ikke er godkendte længere. Det er der, hvor der er nogle landmænd, som opdager, at de står med nogle midler, som ikke længere er lovlige, siger Torben Hansen, der afviser, at landmænd bevidst snyder med de dyre giftstoffer for egen vindings skyld.

- Det er altså kompliceret.

Nye tal viser, at cirka hver sjette landmand i 2014 har ulovlige sprøjtegifte stående på hylderne, og det er en stigning i forhold til de tidligere år.

En ny app skulle gerne hjælpe på problemet. Den skal nemlig hjælpe landmændene med at holde styr på de forskellige sprøjtegifte ved hjælp af en stregkode.

Se Torben Hansen demonstrere, hvor svært det kan være at holde styr på sprøjtestoffer i videoen over artiklen.

Facebook
Twitter