Tema Må der være forskel?

VIDEO Langeland vs. Gentofte: Så store er forskellene på mad, tøj og biler

Se hvor store forskellene er på landets fattigste og rigeste kommune.

Her til aften blændede DR op for den store live-udsendelse 'Det er du værd' om løn og ulighed i Danmark. Udsendelsen kiggede blandt andet på, hvor store forskelle der er i gennemsnitsindkomst i de 98 kommuner.

Her viste det sig, at Langeland Kommune ligger i bunden med en årlig gennemsnitsindkomst på 246.000 kroner, mens Gentofte Kommune ligger i toppen med 531.000 kroner i gennemsnitsindkomst om året.

Må der være forskel?

Der er forskel på folk – og hvad så? I Danmark har vi længe været et af verdens mest lige lande. Men dét til trods er der stor forskel på livet som rig eller fattig, og de senere år er uligheden steget. I nyt tema ser DR på, hvordan det faktuelt står til med uligheden i Danmark. Motiverer ulighed til at arbejde, og er den nødvendig for at drive et samfund fremad? Eller slukker den håb og skaber polarisering? Følg debatten på #drforskel.

Gå til tema

Men hvad betyder det, at man bor i den rigeste eller fattigste kommune, når man skal købe for eksempel mad, tøj eller biler?

Det har livsstilsekspert Anna Glad undersøgt, og det viser sig blandt andet, at der bliver solgt 40 procent mere vin i Gentofte Kommune end i Langeland Kommune, mens der til gengæld drikkes dobbelt så meget øl på Langeland som i Gentofte.

Se andre forskelle i videoen i toppen af artiklen og se 'Det er du værd' her.