VIDEO Malthe Thomsen: Politiets afhøringsmetoder skal ændres

Den danske pædagogstuderendes erstatningssøgsmål handler ifølge hovedpersonen selv om mere end blot penge.

Malthe Thomsens søgsmål mod staten New York, hvor den danske pædagogstuderende forlanger syv millioner dollar, cirka 48 millioner kroner, handler om mere og andet end blot at få tilbagebetalt den gæld, som hans forældre skylder for hotel, flybilletter samt i advokatsalærer.

Ligeså vigtigt er det for Malthe Thomsen, at andre ikke bliver bragt i en lignende situation. Derfor ønsker han at få ændret reglerne, så politiet tænder videokameraet fra det sekund, hvor afhøringen går i gang – og ikke først når den tiltalte har erkendt sig skyldig, som det skete i Malthe Thomsens sag.

- Først og fremmest vil vi gerne have slået fast, at de har handlet forkert, siger Malthe Thomsen til DR Nyheder.

Sag baseret på falsk tilståelseMalthe Thomsen blev anklaget for misbrug af børnehavebørn i den institution, hvor han var praktikant, og under politiets afhøringer tilstod han.

Men tilståelsen var falsk, har både han og hans forsvarer hævdet fra sagens begyndelse. Manipuleret frem af politiet ved hjælp af løgne om beviser, der ikke eksisterede.

De mange timer, hvor Malthe Thomsen blev præsenteret for politiets ikke-eksisterende beviser og manipulerende afhøringsmetode, blev ikke optaget på video.

Det kræver Malthe Thomsen nu ændret i erstatningssøgsmålet.

- Det her krav vil være noget, der kan komme en hel masse mennesker til gavn fremover, siger Malthe Thomsen.

Udsigt til ny retssag gør ondt i maven

Selv er hovedpersonen ikke begejstret for at skulle ind i en amerikansk retssag igen, som det sandsynligvis bliver tilfældet, når sagen igen skal køre. Men det er nødvendigt for at få lagt det hele bag sig, bedyrer han.

- Jeg har lidt ondt i maven over at skulle ind i en retssal igen, men det skal nok gå. Jeg har mine venner og familie til at hjælpe mig igennem.

- Nu er vi jo startet på erstatningssagen, så skal det ligesom afrundes, før man helt kan sætte punktum og lægge det bag sig.

Se hele interviewet øverst.