VIDEO Mary i Grønland: Vold diskriminerer ikke - det kan ramme os alle

Mary Fondens konference om vold i hjemmet er begyndt i Grønland, hvor 62 procent af landets kvinder har været udsat for fysisk eller psykisk vold.

Kronprinsesse Mary er netop nu i Grønlands hovedstad Nuuk. Her begyndte Mary Fondens konference om vold i hjemmet tirsdag.

- Vold i hjemmet er et stort og reelt problem i Grønland. Vi ser nogle meget bekymrende tal, siger kronprinsessen i et interview med DR Nyheder. Hun henviser til, at mere end 6 ud af 10 kvinder i landet har været udsat for fysisk eller psykisk vold.

- Jeg mener, at vi har et fælles ansvar til at være med til at bryde de voldelige handlinger, siger hun.

- Det er vigtigt at forstå, hvad et voldeligt forhold gør ved mennesker. Hvad det betyder for deres livskvalitet. At leve med frygt og skam og i isolation og blive totalt afskåret fra resten af verden. Men også hvad det betyder for børn, der vokser op i et voldeligt forhold. Det er en stor omkostning. Ikke bare på den personlige plan, men også for samfundet, siger hun.

Kan ramme os alle

Kronprinsessens formål med konferencen er, at sætte fokus på problemet og at få styrket ressourcerne i kampen mod overgreb.

- Når De taler med ofre for vold i hjemmet er det jo meget kontrastfyldt til den tilværelse De ellers har. Hvordan får De det til at harmonere?

- Det er et rigtig godt spørgsmål, men jeg ser det ikke som, at det er "mig og dem". Jeg er en kvinde, en mor, en datter og en veninde - ligesom den kvinde der bliver udsat for vold. Men samtidig diskriminerer vold ikke. Det kan ske for os alle sammen. Vi har et ansvar som mennesker til at støtte dem, der har været ude for noget, der er ulovligt og forkert, siger kronprinsessen.

Se interviewet i videoen over artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter