VIDEO Midtjysk landsbyskole har knækket koden til at få gang i skoledagen

På Sinding Skole ved Herning er det lykkedes at få masser af bevægelse og aktivitet ind i undervisningen.

I forbindelse med skolens forløb ”Den sunde madpakke” skal eleverne fra 4. og 5. klasse på Sinding Skole udfylde et stykke papir med bud på, hvad den sunde madpakke bør indeholde.

Men kun én elev måtte skrive på papiret ad gangen, og da det gjaldt om at få udfyldt sit papir hurtigst muligt, var der derfor en heftig aktivitet på skolens gang, hvor eleverne løb frem og tilbage.

Ovennævnte beretning er et eksempel på, hvordan det er lykkedes lærerne på Sinding Skole at få mere aktivitet og bevægelse ind i undervisningen, som folkeskolereformen foreskriver.

- En opgave som denne giver et break fra den traditionelle undervisning, hvor de bare sidder stille. Bagefter kommer de ind i klassen, hvor de er lidt mere oppe at køre og lidt mere klar, siger Jørgen Risum, der er lærer på skolen.

- Det er meget dejligt at komme løbende frem og tilbage

I en ny undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier svarer ni ud af 10 elever på landsplan, at de ikke oplever, at de bevæger sig så meget i løbet af skoletiden.

Men det er altså ikke tilfældet på Sinding Skole.

- Det er sjovere, når man får noget motion ind i det, og man bliver også lidt gladere. Så det er meget dejligt at komme løbende frem og tilbage, siger Marie Skifte, der går i 5. klasse på Sinding Skole.

Kom en tur på Sinding Skole og se et eksempel på, hvordan skolen kombinerer bevægelse og undervisning, i videoen i toppen af artiklen.