Tema Årsdag for terror i København

VIDEO Mindeoptog som en lang slange fra Krudttønden til synagogen

De mange deltagere i mindeopttoget fra Krudttønden til synagogen går langs ca. 2.000 levende lys.

Mellem 1..000 og 1.500 deltager i mindeoptoget, der er gået fra Krudttønden på Østerbro til synagogen i Krystalgade, hvor mellem 2.000 og 2.500 mennesker befinder sig.

Langs ruten var der hele vejen opsat levende lys, og Københavns Kommune har slukket gadelygterne på den del af mindeoptoget, som gik forbi søerne.

Ved skudattentaterne for præcis et år siden blev Finn Nørgaard og Dan Uza dræbt, og de er dagen igennem blevet mindet.

Årsdag for terror i København

Den 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand dræbt og fire betjente såret. Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor en frivillig vagt blev dræbt og to betjente såret. Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt under en skudveksling med politiet.

Gå til tema

Tidligere i dag lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen og Københavns overborgmester Frank Jensen blomster ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

I eftermiddag har Finn Nørgaard Foreningen holdt en mindehøjtidlighed i Landstingssalen på Christiansborg.

Lidt over halv syv nåede alle i optoget frem til målet, synagogen i Krystalgade.

Hverken ved Krudttønden eller synagogen blev der holdt officielle taler. Mindeoptoget blev sendt af sted af Ole Mølgaard, formand for Foreningen Finn Nørgaard.

Ved mindehøjtidelighederne deltog også Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, integrationsminister Inger Støjberg, energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, S-ordfører Nicolai Wammen og Alternativets leder, Uffe Elbæk.

Du kan se billeder fra mindeoptoget ved at klikke på videoen i toppen af artiklen.

/DR Nyheder/