VIDEO Mini-slåskamp skal gøre undervisningen mere fysisk aktiv

Mini-slåskamp og andre aktiviteter skal stimulere eleverne og bringe mere fysisk aktivitet ind i undervisningen.

På Bellahøj Skole i Brønshøj har 430 lærere brugt mandagen på at lære, hvordan de får mere fysisk aktivitet ind i undervisningen.

Svaret er såkaldte brain-breaks, direkte oversat til hjernepauser, hvor fag som historie over samfundsfag til kristendom bliver afbrudt af korte øvelser, hvor eleverne får mulighed for at bevæge sig.

- Det er et håb om, at det fordrer gode processer, og jeg gad godt vide, om eleverne ikke vil synes, at det er skønt med nogle små pauser af denne slags, siger Inge Regnarsson, der er lektor på Professionshøjskolen UCC og underviser på sommeruniversitetet indenfor temaet "Bevægelse i skolehverdagen".

Brain-breaks er mere end idræt

En af disse såkaldte brain-breaks er en mini-slåskamp en mod en, hvor man holder ved hinanden med den ene hånd og forsøger at ramme modstanderens baglår med den anden hånd.

- Det er et bud på brain-breaks i undervisningen, uanset hvilket fag og fagområder eleverne og pædagogerne arbejder med, siger Inge Regnarsson.

- Brain-breaks skal give ilt til hjernen og stimulere bevægeapparatet, og så er det bare langt mere end idræt, siger hun.

Se mini-slåskampen, der skal fungere som brain-break i elevernes undervisning, mellem en gruppe lærer, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter