VIDEO Mød akutlægerne med skudsikre veste: Vi kan komme tættere på og redde flere liv

Med hjelme og skudsikre veste er lægerne klar til at rykke ind på et gerningssted sammen med politiet.

Klokken er 7.00 om morgenen, når overlæge Henrik Alstrøm og hans kollega Allan Paarup Kristensen møder ind på Herlev Hospital nordvest for København for at køre akutlægebil.

Ligesom deres kolleger afventer de dagens første opgave - men Henrik Alstrøm og Allan Paarup Kristensen har som de eneste også skudsikre veste og hjelme med i bagagerummet.

De er nemlig dagens TEMS-hold - et hold af læger og paramedicinere, der sammen med politiet kan rykke ind i ikke sikrede området - som for eksempel, når der er blevet skudt.

Region Hovedstaden er som den første region klar med døgnbemandede TEMS-hold fra årsskiftet, men meningen med TEMS-holdene er, at de skal være landsdækkende, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Holdene er blevet oprettet pga. den alvorlige terrortrussel, der er mod Danmark, lyder det fra Sundhedsstyrelsen og Region Hovedstaden, der sammen med de andre regioner og Rigspolitiet i det nye år sætter sig sammen for at gøre TEMS landsdækkende.

- Hvor vi førhen godt kunne havne i nogle sitationer, der ikke var sikre, så er vi trænet til at gå med derind nu, siger Allan Paarup Kristensen.

Holdene kan også bruges i andre situationer end terrorangreb. For eksempel til skoleskyderier eller andre situationer, hvor en gerningsmand er på fri fod i et område.

I videoen herover kan du se, hvordan en vagt som akutlæge foregår, når Tems-uniformen ligger i bagagerummet.

Facebook
Twitter