VIDEO Museum afhenter efterladt hashbod ved Christiansborg

En lille træbod, som pushere tidligere solgte hash fra, er nu blevet kørt til Københavns Museum.

En kranvogn og mænd med røde hjelme flyttede i dag et stykke danmarkshistorie, da de løftede en hashbod væk fra Christiansborg

Det var christianitter, der i første omgang havde placeret den lille, røde bod foran parlamentet med et signal til politikerne om, at bolden nu ligger hos dem.

- Vi satte boden herind som en gave og en reminder om, at når man flytter hashen fra Christiania, så skal den lande et eller andet sted, forklarer Ole Lykke, arkivar, og beboer på Christiania gennem 37 år.

Boden har stået på græsset ved Christiansborg to uger, inden kommunen i dag gik i gang med at flytte den. Men pludselig ville folk udefra have fingre i den lille biks.

- Jeg bliver ringet op af Københavns Museum, der ligesom Nationalmuseet gerne vil have det her danefæ, siger Ole Lykke.

Siden 2003 har Nationalmuseet haft en lille, blå hashbod stående. Dengang så det også ud til, at enden var nær for Pusher Street.

- Det er en stærkt ladet genstand, som fortæller både noget om Christiania og om hashhandel, siger Kirsten Egeholk, museumsinspektør på Københavns Museum.

- Og den fortæller om den ulykkelige begivenhed, som skete her i starten af september, da der var et skuddrama, hvor en blev alvorlig såret, siger hun.