VIDEO: Mysteriet løst: Arkæologer finder techno-hat fra bronzealderen

2000 små guldspiraler fra bronzealderen er fundet på Sjælland. De har været brugt til at skabe datidens bling-bling hat, lyder vurderingen.

Museumsinspektør Flemming Kaul er yderst begejstret for det helt specielle guldfund.

Aldrig før er så mange og unikke guldspiraler blevet fundet på det samme sted. Hele 2000 styk guldspiraler, der mest af alt ligner høvlspåner eller pastaspiraler, er netop blevet gravet forsigtigt op ad jorden ved Boeslunde på Sjælland.

Museumsinspektør fra Nationalmuseet Flemming Kaul er yderst begejstret for det helt specielle fund. Og efter en del grublen og undren har han og kollegaerne nu fundet ud af, hvad de små glimtende spiraler er blevet brugt til.

- Et godt bud er, at det er en hat, der har været dækket af guldspiraler. Ja, faktisk en guldhat. Man kan også kalde det en bling-hat eller en techno-hat. Det må have set fantastisk ud i bronzealderen, siger Flemming Kaul.

Nordeuropas guldrigeste område

Boeslunde er kendt for at gemme på dyre, gamle skatte. Det er ikke mere end to år siden, man fandt guldringe kun få meter fra det nye fund.

Boeslunde er, ifølge museumsinspektør på Museum Vestsjælland Kirsten Christensen, et af Nordeuropas guldrigeste områder.

Se i videoen øverst i artiklen Flemming Kaul forklare, hvorfor han mener, det er en ægte bling-bling-hat, der er fundet.