Tema Må der være forskel?

VIDEO Nu mødes 'de røde' og overklassen i infight om ulighed

Hvad sker der, når 'de røde' møder overklassen? Det kan du se her, hvor Erik Brandt og Anne Marie Helger tager en debatrunde om ulighed i Danmark.

Det er et næsten klassisk opgør mellem rød og blå blok, når Anne Marie Helger og Erik Brandt går i clinch med hinanden og tager en debat om fattigdom, arbejdsmarked og muligheder.

Selv om Danmark bliver betragtet som et lige land, er der stor forskel på livet, afhængigt af om man tilhører overklassen, eller gruppen af danskere, der hver dag kæmper for at få hverdagen til at hænge økonomisk sammen.

Må der være forskel?

Der er forskel på folk – og hvad så? I Danmark har vi længe været et af verdens mest lige lande. Men dét til trods er der stor forskel på livet som rig eller fattig, og de senere år er uligheden steget. I nyt tema ser DR på, hvordan det faktuelt står til med uligheden i Danmark. Motiverer ulighed til at arbejde, og er den nødvendig for at drive et samfund fremad? Eller slukker den håb og skaber polarisering? Følg debatten på #drforskel.

Gå til tema

Det har også været det primære omdrejningspunkt for de to programserier, som DR1 har sendt i de foregående uger.

I ’Overklassen på udebane’ og ’De røde på udebane’ er seerne blevet inviteret indenfor i to meget forskellige verdener.

Og her har modekongen og rigmanden Erik Brandt og den røde frontkæmper og skuespiller Anne Marie Helger befundet sig på hver sin udebane.

Nu mødes de to så ansigt til ansigt til en snak om ulighed efter deres noget forskellige oplevelser med den modsatte verden til en debat. Spørgsmålet er, om deres oplevelser har ændret på deres holdninger? Se med i videoen øverst.