VIDEO: Nyt hospital tilbyder kemoterapi og døgnåben skadestue til dyr

Aarhus har fået et nyt dyrehospital, der får døgnåben skadestue og kan tilbyde kæledyr specialbehandling inden for adskillige sygdomme.

Aarhus har fået et nyt superhospital. Det har fire operationsstuer, en CT-scanner, kemoterapi og snart en døgnåben skadestue, og det minder på den måde om et almindeligt sygehus.

Forskellen er bare, at hospitalet ikke er bygget til mennesker, men til dyr.

Aarhus Dyrehospital åbnede i sidste uge og er resultatet af, at vi danskere i højere grad insisterer på den bedst mulige behandling til vores kære, og i dag betyder vores kære også vores hund, kat eller andre kæledyr.

- Man knytter sig i højere grad til dyrene end tidligere og når det er et medlem af familien er man også interesseret i at gøre det bedste for dem, siger Steen Engermann, der er dyrlæge på Aarhus Dyrehospital.

Forsikrede kæledyr

Hospitalet har ansat flere specialister inden for kræft, øjensygdomme og kirurgi, der kan behandle med de nyeste behandlingsformer.

- Klienterne kræver mere af os, fordi de ved, at mange ting kan lade sig gøre i udlandet, siger Steen Engermann.

Aarhus Dyrehospital behandler mellem 30 og 40 patienter fra både Jylland og Fyn om dagen, og travlheden skyldes blandt andet, at flere forsikrer deres kæledyr.

På bare et år har Agria Dyreforsikring eksempelvis fordoblet antallet af forsikringer.

Ifølge Den Danske Dyrelægeforening er der fem dyrehospitaler med specialister i Danmark.

Facebook
Twitter