VIDEO-OVERBLIK: Stormvejret om Nykredit på fire minutter

Det, som startede med en nyhed om et rekordoverskud i Nykredit og en beslutning om at hæve bidragssatserne, har på få uger udviklet sig til et større kundeoprør.

I aften er der stiftende generalforsamling i foreningen Fair Bidragssats, der vil forsætte kampen mod de bebudede stigninger i bidragssatserne i Totalkredit.

Tidligere på ugen blev seks kritiske kunder valgt ind i Foreningen Nykredits repræsentantskab, da foreningen holdt valg flere steder i landet.

Kritikere vil forsøge at påvirke Nykredit indefra

En af de valgte er Jens Vesterbæk, der er formand for Consum.dk - en af flere protestgrupper, der er blevet mobiliseret i vrede over de forhøjede bidragssatser i Nykredits datterselskab Totalkredit.

Han forventer dog ikke en revolution, fordi protestgruppens seks medlemmer ikke kan stille meget op i et repræsentantskab med 104 medlemmer. Men han regner med at få indsigt i hele baggrunden for beslutningen om at hæve bidragssatserne.

- Vi vil selvfølgelig gå ind og stille spørgsmål ved børsnoteringen, og jeg glæder mig til at se de tal, som ligger bag, og som er så fortrolige, så fortrolige, siger han.

Få hele overblikket på 4 minutter i videoen øverst i artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter