VIDEO: Politikere afgør slaget om ugens Detektor-pris

I denne uge var der to kandidater til Detektors retorik-pris, og programmet fik derfor hjælp til afgørelsen fra de danske politikere på Christiansborg.

Detektor-redaktionen fik i denne uge hjælp fra de danske folketingsmedlemmer til at afgøre, hvem der havde fortjent detektorprisen, som er en pris, programmet uddeler hver uge til politikere, der har lavet retoriske krumspring - for eksempel papegøjesnak, udenomssnak og stråmænd.

Detektor udvalgte to kandidater til prisen: Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance og Henning Hyllested fra Enhedslisten. Begge politikere brugte nemlig såkaldte stråmandsargumenter, da de for nylig skulle diskutere fagforeninger og overenskomster i forbindelse SAS’ udflytning af arbejdspladser.

Hvad er en stråmand?

Et stråmandsargument er et argument, hvor man skyder meninger i skoene på sin modstander og fordrejer personens holdninger. I stedet for at forholde sig til sin modstanders reelle holdninger, opstiller man et mere ekstremt standpunkt, som så er nemmere at angribe.

Henning Hyllested påstod, at Joachim B. Olsen generelt er imod overenskomster på arbejdsmarkedet. En holdning, den liberale ordfører tydeligvis ikke ville tage på sig.

Joachim B. Olsen kastede til gengæld et stråmandsargument tilbage på Henning Hyllested. Skal man tro Joachim B. Olsen, vil Hennings Hyllested nemlig kun give de fagforeninger, som han har sympati med, plads ved forhandlingsbordet, når der skal laves overenskomster. En udmelding Henning Hyllested ikke var tilfreds med.

Se debatten , afstemningen og prisoverrækkelsen i videoen øverst i artiklen.