VIDEO 'Rebellen fra Langeland' kører alkoholikere til grænsen efter billige øl

Ole Sørensen er chef for socialpsykiatrien på Langeland og ser intet problem i at køre øens alkoholikere til Tyskland for at handle billigt.

Gennem tre år har DR fulgt ’Rebellen fra Langeland’ Ole Sørensen, der er chef for socialpsykiatrien på Langeland – faktisk en meget alternativ en af slagsen.

Han arbejder hårdt på at give samfundets udstødte i Danmarks fattigste kommune verdens bedste service, og derfor tager han gerne på campingtur med de psykisk syge eller slår et telt op i haven, hvis en hjemløs mangler husly.

Og så kører han gerne øens alkoholikere til grænsen efter billige øl.

- Jeg skal ikke få folk til at holde op med at drikke; det er jo folk selv, der skal ville holde op med at drikke, siger Ole Sørensen.

- Min filosofi er, at jeg skal være der, når de vælger at holde op med at drikke. Så skal jeg støtte dem på alle mulige og umulige måder. Det vil jeg gerne, og det ved de alle sammen, siger han.

Se Ole Sørensen køre en gruppe alkoholikere fra Langeland til Tyskland efter billige øl, og hør hans overvejelser om denne form for hjælp i videoen i toppen af artiklen.

Se første afsnit af ’Rebellen fra Langeland’ her, og se de øvrige afsnit af serien på DR1 og DR TV hver mandag kl. 20.45.

Se desuden Ole Sørensen svare på seernes spørgsmål i følgende video: