VIDEO Regitse overvejer fedmeoperation: Blodprop og diabetes bekymrer

Fra barnsben har Regitse Dioni Munksgaard kæmpet med sin overvægt - men uden held.

Som barn var Regitse Dioni Munksgaard blandt andet på julemærkehjem for at tabe sig. Siden har hun forsøgt med et utal af slankekure, men vægten er bare taget til. Klik på afspil og hør hende forklare, hvorfor hun overvejer at få en fedmeoperation.

Vægten svinger imellem 115 og 120 kilo. Selvom den har været nede omkring 90 kilo, er kiloene kommet på igen.

Sådan er det gået, hver gang den 24-årige pædagogstuderende har tabt sig. Helt tilbage fra dengang hun var på julemærkehjem i 5. klasse.

Men Regitse Dioni Munksgaard er hverken overvægtig eller gammel nok til at få en fedmeoperation med de nuværende regler.

- En fedmeoperation giver hurtigere resultater, og det kan være de langsomme resultater, der gør, man ikke kan se en udvikling og kommer til at spise et ekstra stykke kage eller droppe motionen, forklarer hun.

Frygter blodprop og diabetes

Derfor håber hun, at reglerne nu ændres, så unge og alle med et BMI over 40 kan komme i betragtning til en fedmeoperation.

Regitse Dioni Munksgaard er helt bevidst om de sundhedsmæssige konsekvenser af sin overvægt, og derfor overvejer hun, om en fedmeoperation kan være den bedste vej til et markant vægttab.

- Det ville betyde, at jeg kunne gå en tur uden at puste og pruste. Og at jeg ikke skulle frygte at få en blodprop eller skulle ned og tjekkes for diabetes, siger Regitse Dioni Munksgaard.

Hæmsko for graviditet

Som mange andre kvinder i 20’erne drømmer hun om at få børn med kæresten på et tidspunkt. Men her er vægten også en udfordring.

- Det kan jo umuligt være sundt for hverken mig eller barnet at blive gravid, når man er så overvægtig, som jeg er. Jeg vil jo også gerne kunne lege med mit barn, når jeg får et. I dag tør jeg ikke sætte mig på en gynge af frygt for, at den bryder sammen, forklarer hun.

Afslag på fedmeoperation

For tre år siden søgte hun en fedmeoperation, men fik afslag, da hun hverken var gammel eller overvægtig nok.

- Jeg var så vred og sur over, at jeg ikke kunne få det, for jeg syntes virkelig, at det var muligheden for mig. Jeg undersøgte også muligheden for, at jeg kunne tage til udlandet og få en fedmeoperation, fortæller Regitse Dioni Munksgaard.

Hun betegner sig selv som svært overvægtig med et BMI omkring 44. Derfor forstår hun ikke de nuværende krav om at have BMI over 50, før man kan få fedmeoperationen.

- Jeg synes bestemt, at BMI-grænsen skal sættes ned, og aldersgrænsen skal også sættes ned, siger hun.

Regitse Dioni Munksgaard vil tale med sin læge om muligheden for, at hun kan få en fedmeoperation, så snart de nuværende retningslinjer efter alt at dømme ændres i løbet af sommeren.