VIDEO 'Ring til Ramasjang' skal give børn lyst til at snakke om det at være barn

'Ring til Ramasjang' er børnenes version af 'Mads og Monopolet'.

Hvordan falder man egentlig i søvn, hvis man ikke kan sove?

Luk øjnene og tænk på, at du sover, lyder det fra børnepanelet i Ramasjangs nye dilemma-program 'Ring til Ramasjang'.

'Ring til Ramasjang' er 'Mads og Monopolet' i børnehøjde. Her er børnene eksperter, og selvom svarene kan virke simple for voksne, er det langt fra sikkert, at børnene synes det samme.

- Ofte kan man risikere som voksen at komme til at grine, hvis børn siger noget sjovt. Men det handler programmet ikke om. Det handler derimod om, at det er børnene, der er eksperterne, siger Frederik Hansen, der er direktør i OK Monkey og en af dem, som står bag programmet.

Spørgsmålene kan varierer lige fra, hvordan man smører en marmelademad til, hvad man gør, hvis man har mareridt. Fælles for alle spørgsmålene er, at de bliver stillet af bamser.

- Det er ikke fordi, vi ikke rører ved det, der gør ondt, men det med at bruge bamser gør, at det er lettere for børn at forholde sig til bamser, end hvis det var børn, siger Frederik Hansen.

Med 'Ring til Ramasjang' vil DR Ramasjang gerne tale med børn ud fra deres verdenssyn.

- Jeg synes, det er sejt, når børn hjælper børn. Vi kender alle sammen til det med, at løbe ind i problemer, som kan være svære at klare alene og derfor har brug for at spørge andre om råd og vejledning, siger Kirstine Vinderskov, kanalchef for DR Ramasjang.

'Ring til Ramasjang' sendes på hverdage klokken 18.30 på DR Ramasjang. Se et lille udpluk af programmet i videoen over artiklen.