VIDEO Robotten 'Lille Troels' gør Lars med autisme bedre i skolen

Robotten 'Lille Troels' er en lærekammerat for 15-årige Lars Hagen, der har Aspergers syndrom, som kan give sociale udfordringer.

15-årige Lars Hagen har ofte svært ved at koncentrere sig. Det skyldes, at han har autisme-diagnosen Aspergers syndrom.

Han går på Karlslunde Skole i Greve Kommune, som er en af flere kommuner, der har testet og investeret i et nyt redskab, så børn med for eksempel autisme kan fungere bedre i klassen.

Dette redskab er en robot, som Lars Hagen har taget til sig og døbt 'Lille Troels'.

- Jeg har fået en masse anerkendelse, jeg har lært en masse. Jeg er blevet bedre til fag, og jeg har været rigtig glad i den periode, hvor jeg har arbejdet med robotten, siger Lars Hagen.

Robot gav motivation til læring

Lars Hagen arbejder med programmeringen bag robottens styresystem, og han kan derfor få 'Lille Troels' til både at gå, vinke og danse.

I løbet af det seneste halve år har robotten virkelig fanget og fastholdt interessen hos ham - noget som tidligere var meget svært.

- Første gang jeg fik robotten til at gøre noget, blev jeg rigtig glad, fordi jeg syntes, at det var ekstremt sejt at få en robot til at gå frem. Og så udviklede det sig og gav motivation til at lære blandt andet at programmere og sådan noget, fortæller Lars Hagen.

Mød robotten Lars Hagen og 'Lille Troels' i videoen i toppen af artiklen.