VIDEO Sådan undgår du, at pædofile ser med på videoer af dine børn

Forældre bør tænke over, hvordan de og deres børn deler videoer på nettet.

Folk fra hele verden kan se med, når man lægger video på videodelingstjenester som Youtube.

Det betyder desværre også, at pædofile kan finde og dele videoer af børn, der for eksempel er i badetøj eller laver springgymnastik.

- Mange af de her videoer er ganske uskyldige, men de bliver bare udnyttet af nogle uheldige typer til en afskyelig aktivitet, forklarer Jesper Vangkilde, som er kommunikationschef for Google i Danmark.

- Så man skal tænke over, hvad man lægger op på nettet, både som barn og som voksen, understreger han.

Her er nogle råd til, hvordan du kan undgå, at pædofile kigger med.

Skjul dine videoer

Du kan sagtens dele videoer med familie og venner uden at gøre dem synlige for andre.

På Youtube kan du vælge at uploade videoen som skjult eller privat. Sidstnævnte betyder, at videoen ikke kan ses af andre end dem, som du vælger.

Det er nemt at downloade andres Youtube-videoer, så på denne måde undgår du også, at pædofile eventuelt videresender dine private optagelser.

Fjern kommentarsporet

Hvis videoen skal være offentlig, skal du være opmærksom på, at det ikke er ulovligt for pædofile at skrive kommentarer eller fremhæve steder i videoerne, hvor man for eksempel ser børns undertøj.

Men er det egentlig vigtigt for dig at give andre brugere mulighed for at kommentere videoen? Hvis ikke, kan du selv fjerne kommentarsporet under videoens indstillinger på videodelingstjenester.

Lug ud i ukrudtet

Hvis det er vigtigt, at videoen har et kommentarspor, bør du løbende følge med i det.

Men lige som med en velholdt have, kræver det din opmærksomhed.

Sociale platforme som Youtube kan automatisk fjerne kommentarer, som andre brugere markerer som upassende. Men de pædofiles tilnærmelser og kommentarer kan få lov at stå i måneder og år uden at blive slettet, hvilket youtuberen 'Matts What Is It' har dokumenteret.

Så følg nøje med i kommentarerne på din og dit barns videokanaler, hvis du vil undgå de krænkende indlæg.

Facebook
Twitter