VIDEO Sabrina overvejede selvmord flere gange: Livslinjen reddede mig

Organisationen Livslinien, der hjælper folk med selvmordstanker, får nu fire millioner kroner til at udvide åbningstiden.

Sabrina Glud er en glad og smilende pige. Men sådan har det ikke altid været.

Flere gange har mørket og de negative tanker overvældet Sabrina Glud, som derfor har overvejet at sætte en stopper for det hele ved at tage sit eget liv.

- Det er som at være i et sort hul, der bare bliver dybere og dybere, og man tænker, at der skal ske et eller andet - ellers går det galt, fortæller hun.

Men hver gang selvmordstankerne har sneget sig ind, har hun ringet til Livslinien. Det er en organisation, hvor frivillige er klar til at snakke, hvis man for eksempel overvejer at tage sit eget liv.

- Havde jeg ikke kunnet ringe til Livslinien og få luft, så tror jeg, at jeg havde gjort alvor af at prøve at komme væk og få slukket for den konstante smerte, fortæller Sabrina Glud.

- Så det har i hvert fald reddet mig.

Fire millioner kroner til Livslinien

I samarbejde Enhedslisten og SF giver regeringen nu 43 millioner kroner til forebyggelse af selvmord over de næste tre år.

Fire af de 43 millioner kroner går til, at Livslinien kan udvide telefonåbningstiden, og det er en rigtig god idé, vurderer Sabrina Glud, der har haft brug for at snakke med Livslinien om aftenen og natten.

- Hvis man ligger om natten og ikke kan sove, fordi alle tankerne bare kværner rundt i hovedet på én, så har man behov for at komme ud med det.

- Så jeg tror, at det vil være en rigtig god idé, hvis Livslinien kunne have åbent 24 timer i døgnet, siger hun.

Se interviewet med Sabrina Glud og hør hende fortælle om de gange, hvor hun har ringet til Livslinien, i videoen i toppen af artiklen.