VIDEO Se højdepunkterne fra det kongelige bryllup

Se karetturen, vielsen og talerne, da prinsesse Margrethe og grev Henri sagde ja til hinanden.

For 50 år siden, den dag i dag, sad danskerne limet til radioen og fjernsynet, og i København var gaderne fyldte med tilskuere.

Anledningen var brylluppet mellem tronfølgeren, prinsesse Margrethe, og greve Henri de Laborde de Monpezat.

Vi har samlet nogle af højdepunkterne fra dagen, lige fra morgenmylder i København til karettur og kærlige blikke, som du kan se øverst i artiklen.

Tv var også med til festen

Her kan du blandt andet høre, hvordan DR-værten Poul Jørgensen, giver fjernsynet skylden for, at der ikke er lige så mange på gaden for at fejre de kongelige som i gamle dage.

- Så mange, som man så i gamle dage ved et kongebesøg ved de store lejligheder i kongehuset, er der jo ikke på gaden. Fjernsynet får en stor del af skylden for, at folk bliver hjemme.

Det var ikke bare turen til kirken, man dengang kunne følge i fjernsynet. Danskerne var også inviteret med i kirken, da det kommende regentpar sagde ja til hinanden, og da Henri holdt tale for sin Margrethe.

Dagen i dag genudsender DR det kongelige bryllup fra 15.45-18.05 - samme tidspunkt som den historiske tv-transmission. På DR1 og dr.dk kan du i stedet for Poul Jørgensens berømte stemme, følge brylluppet med Tine Gøtzsche, Kåre Quist og DR´s guldpanel. Der er optakt fra kl. 15. På DRK kan du høre den originale lydside med Poul Jørgensen, når kanalen også genudsender brylluppet fra kl. 15.45.

Facebook
Twitter