VIDEO Se kongehuset tage familiefoto: Smil, Deres Højhed!

Kongehuset trodsede det dårlige sommervejr og fik skudt årets familiefoto. Se hvordan det forløb her.

Prins Henrik var i højt humør under årets familiefoto af den kongelige familie. Se hvordan det gik i videoen her. Klik på play.

Hvert år tager den kongelige familie et sommerportræt til eftertiden - og i går skete det igen under kongefamiliens sommerferie på Gråsten Slot i Sønderjylland.

Familieportrættet blev taget i slothaven ved slottet foran et stort opbud af pressefotografer, der alle fik deres eget billede undervejs.

Med på portrættet var både Hendes Majestæt Dronning Margrethe, Prins Henrik, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og deres børn Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine.

Desuden deltog Prinsesse Alexandra af Berleburg og Grev Jefferson med deres børn Grevinde Ingrid og Grev Richard.

Betuttede prinser og prinsesser

Kronprinsparrets mindste børn, prins Vincent og prinsesse Josephine på fire år, så lidt betuttede ud undervejs. Prinsesse Josephine havde måske god grund til det, for hun brækkede armen for ti dage siden under en rideulykke i Gråsten.

Men så snart selve foto-seancen var ovre, gik børnene i gang med at lege med gravhundene Helike og Querida - den yngste af hundene, der engang bed en af kongehusets gartnere - som selvfølgelig også er med på ferien.

Prins Henrik, der var i højt humør igennem hele foto-seancen, nåede også lige at få sat gang i hundene inden hele den kongelige familie gik ind på Gråsten Slot igen, som du kan se i videoen herover.

Prins Joachim kommer senere

Billederne blev taget i slotshaven omkring Gråsten Slot, og denne gang måtte billedet blive uden Prins Joachim og hans familie. De kommer først senere til slottet.

Ferien er dog ikke ovre for den kongelige familie, som bliver på Gråsten Slot i nogle dage endnu.

Allerede den 30. juli rejser Kronprins Frederik dog videre til Kuala Lumpur, hvor han skal være med til at åbne en ny fabrik for Arla Foods og deltage i den olympiske komités 128. kongres.

Fra den 1. september tager regentparret videre på sommertogt med kongeskibet Danneborg. Her besøger de blandt andet Syddjurs, Vejle og Aabenraa.