VIDEO Sergent om gerningsvåben: Effektivt og forfærdeligt

Gerningsmanden bag skyderiet ved Krudttønden i København skød med et M95-gevær. Seniorsergent ved Hæren kalder våbenet 'effektivt' og 'forfærdeligt'.

Under mandagens grundlovsforhør oplyste specialanklager Stig Fleischer at gerningsvåbenet, som den formodede gerningsmand skød og dræbte en med ved Krudttønden i lørdags, var et M95-gevær.

- Det er et utroligt driftsikkert våben, som er meget pålideligt og præcist, så det er et ret godt våben, fortæller Rasmus Peter Askov, der er seniorsergent ved Hærens Kamp- og Ildstøttecentral.

Hvad tænker du om, at der har stået en person og affyret dette våben blandt civile?

- Det er klart, at det bryder jeg mig ikke om, for våbenet er jo effektivt og i den situation ganske forfærdeligt, siger Rasmus Peter Askov.

Se seniorsergent ved Hærens Kamp- og Ildstøttecentral Rasmus Peter Askov demonstrere og fortælle om M95-geværet i videoen i toppen af artiklen.

Idenfikation af våben er vigtig brik i opklaringen

Ifølge den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen er idenfificering af våbenet en vigtig brik i opklaringen af skyderiet ved Krudttønden.

Men det vides endnu ikke, hvordan gerningsmanden har fået adgang til våbenet. Ifølge er der dog en god mulighed for at finde frem til, hvor det stammer fra.

- Alle våben har et nummer, og selv om man har forsøgt at fjerne det, så kan man rent teknisk finde ud af, hvor det stammer fra, forklarede Bonnichsen til DR Nyheder i går mandag.

Politiet har efterfølgende afsløret, at gerningsmanden ikke benyttede sig af det samme våben ved skyderiet og drabet af Dan Uzan ved synagogen i Krystalgade.