VIDEO Sexafpresser til Kristian: Din mor bliver stolt, når hun ser denne video

En lummer chat med en smuk pige ændrede sig på sekunder til afpresning for 20-årige Kristian.

En sen aften blev 20-årige Kristian ved et tilfælde en del af en lummer chat.

På hjemmesiden chatroulette.com var han faldet over en både flot og sød engelsktalende pige. De to kom så godt ud af det med hinanden, at de flyttede samtalen over på Skype, hvor den udviklede sig yderligere intimt, hvilket var første gang for Kristian prøvede dette.

Både han selv og pigen i den anden ende blev hurtigt nøgne og begyndte hver især at røre ved for sig selv, men ti minutters tid inde i den hede chat forvandlede den sig fra flirt til sextortion - sexafpresning.

- Videoen af hende bliver fjernet, og det næste jeg ser, er en video af mig selv, hvor der bliver afspillet nogle bestemte punkter i den chat, vi har haft, forklarer Kristian i dag.

- Det er en video af mig, der ligger i min seng og slapper af, og så begynder at tage tøjet langsomt af. Og jeg sidder og rører ved mig selv.

Havde fundet ekskæresten

Personen i den anden sendte derefter en liste over ti personer med link til deres Facebook-profiler og deres fulde navn.

Hvis videoen ikke skal ende hos dem og resten af Facebook-vennekredsen, skulle Kristian overføre 300 euro - svarende til omkring 2.200 kroner - til en person i Marokko gennem Western Union.

- Han havde endda taget min ekskæreste med, som jeg ikke engang er venner med på Facebook, husker han.

- Din mor må være stolt

Den første reaktion fra Kristian var at lukke alle åbne programmer og computeren ned. Men af frygt for, hvad afpresseren så vil kunne finde på, åbnede han igen computeren og Skype og kastede sig ud i en diskussion med vedkommende.

Diskussionen var med det samme både manipulerende og aggressiv og endte med at vare i flere timer.

For Kristian handlede det om at give vedkommende så dårlig samvittighed som muligt, så han selv trak sig.

- Jeg sagde: Din mor må være stolt af det, du gør, hvor han så svarede tilbage: Din mor bliver stolt, når hun ser denne video, siger Kristian i dag.

Til sidst sluttede afpresseren med at give Kristian et ultimatum. 300 euro, svarende til knap 2200 kroner, dagen efter klokken 17, eller også ville hans liv blive ødelagt.

Værst at kontakte familien

I løbet af natten fik Kristian skrevet rundt til alle sine venner på Facebook og forklaret situationen, for han ville ikke betale de 300 euro.

Både familie og venner tog ifølge Kristian beskeden pænt, og flere af dem lovede ikke at se videoen, hvis de modtog den.

Da klokken ramte 17 dagen efter, skete der heldigvis intet. Ingen af Kristians venner fik den afslørende video. Han slap billigt - og så alligevel ikke.

- Det værste var at skulle skrive det til ens familiemedlemmer, og især det at han havde navnet på min ekskæreste, som jeg ikke er venner med på Facebook. Det er en ubehagelig oplevelse at skulle skrive sådan noget til lige præcis sådan en person, forklarer Kristian.

Tapet webcammet til

Videoen blev dog samme nat uploadet til videostreaming-siden Dailymotion, hvor Kristian nåede at se noget af den, inden den hurtigt blev pillet ned igen. Det er det eneste, han har mærket til episoden efterfølgende.

Hans bedste råd til andre, der skulle ende i samme situation, er derfor at holde hovedet koldt og pengene i pungen.

- Hellere det end at du afpresses, betaler, afpresses igen og igen betaler, og videoen så til sidst bliver lagt ud alligevel. Man må simpelthen tage chancen og sige: Du får ikke en øre, læg det ud, siger han.

Nøgenbilleder er turn off

I dag frygter Kristian ikke, at videoen skal stikke sit grimme ansigt frem igen, men oplevelsen har alligevel sat sig i ham og gjort ham mindre naiv.

Intime chats med fremmede er helt afsluttet, Facebook-profilen er lukket for fremmede, webcammet er tapet til, og i det hele taget tænker han mere over, hvordan folk blotter sig. For eksempel hvis han flirter med piger.

- Jeg sender aldrig billeder, hvor man kan se mine intime dele eller noget i den stil, men jeg kan godt risikere at få et billede igen, hvor folk er nøgne, forklarer han.

- Før i tiden ville jeg nok synes, at det var ophidsende, men nu er det lige før, det er et turn off. Så sidder jeg lidt og tænker: Jamen har du overhovedet ikke hørt, hvad det er, jeg har sagt?

Det er uvist, hvor mange der udsættes for sextortion ligesom Kristian. Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) havde i 2014 20 sager om sexafpresning, men de regner med, at der er et stort mørketal.

Har du haft en oplevelse, der kunne minde om Kristians eller kender noget til kriminalitetsformen, vil vi gerne høre fra dig. Skriv til Afpresning@dr.dk.