VIDEO Skudoffers fætter: Gestus giver familien håb i håbløsheden

Dan Uzan blev hyldet i sit andet hjem, Hørsholm Hallen. - Det giver en smule mening, lyder det fra hans fætter.

Dan Uzan, der natten til søndag blev dræbt af skud ved Synagogen i Krystalgade, blev her til aften hyldet af basketballklubben i Hørsholm. Det 37-årige offer har spillet i klubben siden 1996 og blev hyldet med et minuts stilhed, ligesom spillerne bar sørgebind.

DR Nyheder talte med Dan Uzans fætter Fleming Voetmann i forbindelse med kampen i Hørshom Hallen.

Fleming Voetmann var rørt over at være til stede i Hørsholm Hallen.

- Det her var hans andet hjem. Det er meget rørende og gribende for hele familien. Jeg er utrolig glad for den gestus, klubben har vist Dan, sagde Fleming Voetmann.

Håb og mening for forældrene

Han havde lige været inde ved synagogen i Krystalgade for at mindes sin fætter. Midt i chokket og sorgen er det en lille trøst at mærke støtten fra omgivelserne.

- For hele familien - måske specielt for Dans forældre - giver det et lille håb i håbløsheden og en smule mening i meningsløsheden, sagde Fleming Voetmann.

Det kom måske ikke helt bag på ham, at hans fætter var den, der blev offeret.

- Han var et af verdens rareste mennesker. Et meget fremsommeligt og kærligt menneske, der altid meldte sig frivillig og gik forrest. Så på den måde føles det meningsløst, men det giver også god mening, at det var ham, der gik forrest, lød det fra Fleming Voetmann.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk