Tema Årsdag for terror i København

VIDEO Søren Pind et år efter terrorangreb: Danmark er splittet

Danmark er ikke det samme som for et år siden, fortæller justitsminister Søren Pind i et stort tv-interview til dr.dk.

- Vi lever i en brydningstid, hvor der er splittelse.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pind (V) et år efter, at to mennesker mistede livet i det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ifølge justitsministeren er terrorangrebet og det, at der er mennesker i Danmark, der vil til Syrien for at kæmpe for terrororganisationen Islamisk Stat, et tegn på splittelse i det danske samfund.

Årsdag for terror i København

Den 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand dræbt og fire betjente såret. Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor en frivillig vagt blev dræbt og to betjente såret. Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt under en skudveksling med politiet.

Gå til tema

- Når nogen i det her land, der ellers tilbyder gratis skolegang, gratis sundhedspleje og et sikkerhedsnet, hvis man falder igennem, beslutter sig for at tage til Syrien og kæmpe for ISIS, så er der jo en udfordring, der ikke kun handler om penge og skolegang. Det handler om noget, som er større end det, og som vi bliver nødt til at forholde os til, lyder det fra Søren Pind.

En oplevelse, der især har gjort indtryk på ministeren, er en samtale med en fængselsimam, der fortalte, at han aldrig havde mødt en muslim i et fængsel, der havde omtalt Danmark som 'vi'.

- Og der er det vores opgave at få skabt forudsætningerne for, at de folk kommer til at tilhøre det 'vi', siger justitsministeren.

Se interviewet i toppen af artiklen.