VIDEO Statsbesøg i fuld gang

Regentparret tog tirsdag imod den islandske præsident og hans hustru på Amalienborg Slot.

Den islandske præsident Guðni Th. Jóhannesson og frue Eliza Jean Reid ankom tirsdag formiddag til Danmark. Anledningen er et statsbesøg, der blev skudt i gang med en officiel modtagelse på Amalienborg Slot af dronning Margrethe og prins Henrik.

Forinden en tætpakket onsdag med flere punkter på programmet står den tirsdag aften på gallatallel i Christian VII's Palæ.

Gallamiddagen på Amalienborg Slot er regentparret værter for – her skal dronningen og præsident Jóhannesson tale. Gallamiddagen kommer efter en dag, der har stået i det politiske tegn, hvor præsidentparret har besøgt Christiansborg og talt med Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Præsidentfruen skal blandt andet sammen med kronprinsesse Mary besøge en børnehave på Vesterbro i København, imens præsidenten skal besøge Den Arnamagnæanske Samling på Københavns Universitet – en samling håndskrifter, der kan dateres til middelalderen.

Desuden er der seminar hos Dansk Industri, besøg i FN Byen, på Københavns Universitet, en kunstbutik og meget mere.

Det hele slutter af med en såkaldt returmiddag på Nordatlantens Brygge, hvor præsidentparret hermed takker den danske dronning og prins Henrik for gæstfriheden.

DR sender gallataffel live på dr.dk i aften klokken 19.10 til 21.00. Se ellers et sammendrag fra besøget på DR 1 klokken 21.55.

I videoen øverst i artiklen kan du se det islandske præsidentpar ankomme til Amalienborg