VIDEO Statsministeren afviser at indføre grænsekontrol som Sverige

Danmark kan få flere flygtninge, hvis man gør som Sverige, siger Lars Løkke Rasmussen.

Trods opfordringer fra en samlet blå blok afviser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at følge den svenske regerings beslutning om at indføre midlertidig grænsekontrol.

Lars Løkke Rasmussen har onsdag været i kontakt med den svenske statsminister Stefan Löfven og ser ingen grund til at indføre kontrol, siger han til DR Nyheder.

- Det Stefan Löfven har forsikret mig om i dag er, at Sverige ikke lukker af. Man kan fortsat tage til Sverige og søge asyl, men man har et ønske om at få lidt bedre styr på, hvad der foregår. Og hvis det er det, så udløser det ikke nogen dansk reaktion, fordi sandheden er jo den, at hvis man laver grænsekontrol, risikerer at få flere og ikke færre asylansøgere, siger Lars Løkke Rasmussen.

Onsdag aften meddelte den svenske indenrigsminister Anders Ygman, at den midlertidige grænsekontrol er gældende fra torsdag kl. 12 og ti dage frem. Beslutningen kommer blandt andet efter svensk politi ikke længere mener, at det er muligt at opretholde lov og orden.

Kan lette presset fra Norge og Finland

Grænsen til Sverige er under voldsomt pres fra de mange flygtninge, der i øjeblikket kommer til landet, men ønsket om kontrol handler ikke om at lukke grænsen, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Det kan tage presset fra Norge og Finland, for dem, der havde tænkt, at de skulle videre til enten Helsinki eller Oslo, de kan blive presset ud i en situation, hvor de skal tage stilling til, om de vil søge asyl i Sverige eller stoppe rejsen der, siger han.

De Radikales leder Morten Østergaard (R) ser heller ingen grund til at følge svenskernes tiltag.

- Målet for svenskerne er jo at få orden i flygtningemodtagelsen, der omfatter langt flere end i Danmark. Vi oplever ikke de samme problemer med dem, vi modtager i vores asylsystem, siger han.

Se interviewet med Lars Løkke Rasmussen fra TV-Avisen 21:30 foroven.

FacebookTwitter