VIDEO Svenske skibe er på konstant udkig efter flygtninge i Øresund

Sverige øger kystbevogtningen som en del af grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige.

Den svenske kystbevogtning er på kontant udkig efter flygtninge og migranter, der forsøger at krydse grænsen mellem Danmark og Sverige. Klik på play.

Den øgede grænsekontrol foregår ikke kun i busser og toge men også på radarskærme og med kikkerter.

Sverige har nemlig også øget deres kystbevogtning i Øresund som et led i grænsekontrollen mellem Sverige og Danmark.

Her sejler to svenske fartøjer i døgndrift rundt i Øresund på udkig efter flygtninge og migranter, som forsøger at krydse grænsen mellem Sverige og Danmark.

Det sker for at undgå, at flygtninge og migranter rejser fra Danmark til Sverige uden de rigtige papirer. Men også i et forsøg på at undgå, at de tør tage flugten over det kolde hav.

- Ikke alle er søstærke eller har ordentlig tøj, så det kan blive meget farligt for folk, siger Ulrika Dahl, inspektør hos den svenske kystbevogtning.

I weekenden forsøgte to mænd at krydse Øresund i en gummibåd, men kystbevogtningen fik fat i dem.

- Båden kom sikkert på svensk land, og derfra tog politiet over, og nu er efterforskningen i gang, siger Ulrika Dahl.

Den ene af mændene havde norske papirer, og han mistænkes for at forsøge at smugle den anden, der ikke have noget id på sig.

Det er foreløbigt første gang, at den svenske kystbevogtning har stoppet en bådflygtning. Men det kan ændre sig, når vejret bliver varmere, vurderer den svenske kystbevogtning. Kystbevogtningen fortsætter så længe, der er et behov for det.

DR Nyheder var med, da den svenske kystbevogtning ledte efter flygtninge og migranter. Se indslaget i videoen over artiklen.