VIDEO Tag med Mette og Emerik til fertilitetstest

Emerik og Mette er i midten af 30erne og vil gerne have et barn sammen. Men hvor gode er deres chancer? Tag med til fertilitetstesten her.

Der var nervøsitet at spore hos Mette Bennetsen og Emerik Schultz-Petersen, inden de fik testet deres frugtbarhed på Rigshospitalet tidligere på ugen. (© DR Nyheder)

De sidste tre år har enlige og par i Hovedstaden kunnet få testet, hvor frugtbare de er på Rigshospitalets fertilitetsklinik.

Tidligere på ugen fik klinikken besøg af 34-årige Mette Bennetsen og 36-årige Emerik Schultz-Petersen.

Hun har et barn fra et tidligere forhold, mens han ingen børn har - endnu. Sammen har parret forsøgt at lave børn omkring et år uden resultat, og de ligner dermed flere og flere danskere, der først stræber efter en graviditet, når kvinderne er i 30erne.

DR Nyheder var med på fertilitetsklinikken, da Mette Benetsen og Emerik Schultz-Petersen fik testet deres frugtbarhed. Herunder kan du følge dem gennem scanning, analyse af sædprøve og frem til resultatet.

Er der nok æg tilbage?

Først møder vi Mette og Emerik uden for Rigshospitalet, hvor de er noget nervøse for resultatet. Herefter kommer de ind på klinikken, hvor Mette Bennetsen får scannet sin livmoder og æggestokke for blandt andet at se, hvor mange æg der er tilbage.

1. http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5423308c6187a210c0804196

Hvordan er sædkvaliteten?

Emerik Schultz-Petersen havde en sædprøve med til Rigshospitalets, som bliver analyseret, mens Mette og Emerik er på klinikken. Se, hvordan det går her:

2. http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5423333b6187a210c08041a8

Resultatet

Efter at Mette er blevet scannet, Emeriks sæd er blevet analyseret, og de sammen har svaret på forskellige spørgsmål om livsvaner, kønssygdomme og vægt, er læge Kathrine Birch Petersen klar til at give dem svar på, hvor god deres frugtbarhed er.

- Når man har prøvet i næsten et år, kan det være, at man har brug for lidt hjælp til at blive gravide, begynder hun.

- Men i og med, at du har en rigtig fin ægreserve, Mette, og du har en fin sædkvalitet, så tror jeg, at det vil blive nemt for jer. Det burde i hvert kunne lykkes.

I testen her kan du som kvinde teste din egen fertilitet.

Facebook
Twitter