VIDEO Taxa-formand til Uber-chauffør: I er nogle gemene tyveknægte

I en videodebat diskuterer Formanden for foreningen Taxiførere i Danmark med talsmanden for en gruppe af Uber-chauffører, om Uber-app'en er lovlig eller ej.

40 personer er nu sigtet for Uber-kørsel, og retssagen mod de første seks Uber-chauffører startede i dag. De er sigtet for ulovlig taxakørsel og står til en bøde på 5.000 kroner.

Uber er en tjeneste, hvor brugere via en app på mobiltelefonen kan bestille et lift fra en bilist. Firmaet Uber mener, at tjenesten er en samkørselsordning, der skaber kontakt mellem brugere, der har brug for et lift, og bilister, der alligevel er ude at køre, og som lige så godt kan tage en ekstra passager med mod betaling. Men Uber er ikke nogen samkørselsordning, mener taxa-branchen.

- Uber er organiseret pirattaxa-kørsel, for chaufførerne kører omveje for at få kunder, lyder det fra Søren H. Nicolaisen, der er formand for brancheforeningen Taxiførere i Danmark.

Ifølge talsmanden for UBER Partner Foreningen Danmark, så er Uber samkørsel indtil domstolen beslutter noget andet. Han mener, at taxabranchen kunne lære noget af Uber-chaufførernes service.

- Der er ikke noget i loven, der forhindrer en taxachauffør i at smile, have en avis liggende til kunden og hjælpe med bagagen, lyder det fra Nikolaj Jørgensen, der er talsmand for UBER Partner Foreningen Danmark. Foreningen repræsenterer flere Uber-kørere i København, men ikke selve firmaet Uber.

Men ifølge Søren H. Nicolaisen er der ikke meget, taxachaufførerne kan lære af Uber.

- Man kan ikke lære noget af en gemen tyveknægt, jo selvfølgelig, hvordan man ikke skal gøre det, siger taxaformanden.

Se Søren H. Nicolaisen og Nikolaj Jørgensen argumentere for deres sag i toppen af artiklen, eller du kan se hele debatten herunder.