VIDEO Twitter-klasse giver flere aktive elever

Flere danske skoler er begyndt at bruge sociale medier som en aktiv del af undervisningen, og det får flere elever til at tage del i diskussionerne.

De sociale medier har vundet indpas som en aktiv del af undervisningen på de danske skoler.

På Skive Handelsskole finder man det, som forskere kalder verdens første Twitter-klasse. Når læreren stiller et spørgsmål, så foregår det på det sociale medie Twitter, hvor eleverne også sender deres svar.

- I stedet for at en af gangen rækker fingeren op, så kan alle byde ind på en gang. Så der er simpelthen mange flere, der bliver aktive, siger Michael Paulsen, lektor i Læring og filosofi ved Aalborg Universitet.

Samtidig kan eleverne se og kommentere på, hvad deres klassekammerater har svaret på lærernes spørgsmål.

Siden 1.g har Twitter-klassen på Skive Handelsskole sammen med Region Midtjylland undersøgt, hvordan man bedst bruger sociale medier i undervisningen.

Generte elever tør blande sig i undervisningen

Rødkilde Gymnasium i Vejle er på samme måde begyndt at bruge de sociale medier i klasseværelset.

I undervisningen i samfundsfag diskuterer eleverne med politikere på Facebook, og også her tager flere elever aktiv del i undervisningen.

- Jeg oplever, at nogle elever ikke tør sige noget i timerne, men de tør godt stille spørgsmål på Facebook, og de tør også at kommentere på hinandens spørgsmål, siger Anne Lise Bennedsen, lektor på Rødkilde Gymnasium.

Se mere om brugen af sociale medier i undervisning i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk