VIDEO Uskyldigt fængslet i halvandet år: Sådan foregik Claes' falske forbrydelse

Claes Toft Rasmussen tilbragte halvandet år i fængsel på grund af et røveriforsøg, som han aldrig havde begået.

For 10 år siden blev førtidspensionisten og narkomanen Claes Toft Rasmussen anmeldt for et røveriforsøg i Odense af kokken Joe Christensen.

Men anmeldelsen, der senere viste sig at være falsk, blev starten på en proces, hvor Claes Toft Rasmussen på grund af en række omstændigheder endte med at blive anklaget og dømt ved to retsinstanser for forbrydelsen. Det resulterede i sidste ende i en straf på 18 måneders fængsel.

Først 10 år senere gik det op for politi og anklagemyndighed, at de havde begået en fejl, da samme mand, der anmeldte det falske røveriforsøg i 2004, Joe Christensen, igen i 2013 meldte et falsk røveriforsøg til politiet.

- Sikke et uvidende, dumt møgsvin

- Hvordan fanden kan han få sig selv til det?, spørger Claes Toft Rasmussen, der altså tilbragte halvandet år i fængsel på grund af en falsk anklage, i DR's nye dokumentarserie 'Historien bag Historien': Den uskyldigt dømte, som vises onsdag 25. juni klokken 20.40 på DR1.

- Jeg fatter det ikke. Jeg tænker bare: Sikke et uvidende, dumt møgsvin, siger han om Joe Christensen, der ikke har ønsket at udtale sig i programmet.

Se hvordan Claes Toft Rasmussens falske forbrydelse, der resulterede i 18 måneders fængsel, foregik, i videoen i toppen af artiklen.

FacebookTwitter