VIDEO Vi tjekker arbejdsmail i ferien: "Verden står jo ikke stille"

Næsten to ud af tre tjekker mail og sms fra arbejdet i ferien. Problematisk lyder det fra stresscoach.

Næsten hver tredje dansker tjekker mail og sms fra arbejdet i løbet af ferien.

- Bare fordi jeg holder ferie, står verdenen ikke nødvendigvis stille. Jeg har en masse medarbejdere rundt i verden, der har brug for at få svar.

Sådan lyder det fra direktør Peter Vedel, som er med sin familie i forlystelsesparken Bakken. Alligevel tjekker han sin arbejdsmail flere gange i løbet af dagen.

Jamen, det sker nok 10 plus gange, siger han.

Peter Vedel er langt fra et særtilfælde. Omkring 800.000 danskere, svarende til 31 procent, tjekker dagligt mail og sms fra arbejdet.

Det viser en undersøgelse foretaget af Ingeniørforeningen.

Arbejdsmail i fritiden kan gå ud over familien

Det er smartphones, tablets og bærbare computere, der har gjort det nemmere at tage arbejdet med sig på ferie. Men det kan få negative konsekvenser, hvis man ikke tager en pause fra arbejdet i ferien.

- Det kan gå ud over vores sociale liv, vores parforhold, vores forhold til vores børn, hvis vi ikke er nærværende, siger stresscoach Bjarne Toftegård.

Men det er ikke kun problematisk i forhold til familien. Det kan faktisk også få arbejdsmæssige konsekvenser, lyder det fra Bjarne Toftegård.

- Vi får ikke ladet op, og vi får ikke arbejdet på afstand, så vi kan se på det med friske øjne. I værste fald kan vi gå hen og blive alvorligt stressede.

Mød direktør Peter Vedel, som tjekker arbejdsmails 10 gange om dagen, i indslaget fra TV Avisens 18.30-udsendelse.