VIDEO Voldtægtsofferet i 'Havnesagen' gengiver tragisk aften

Ny serie går tæt på danske voldtægtsofre, som fortæller alt om det øjeblik, der ændrede deres liv for altid.

Op mod 3.600 danske kvinder bliver udsat for voldtægt eller forsøg på voldtægt hvert år i Danmark.

Gennem et år har DR3 fulgt to omfattende voldtægtssager i København samt en dansk kvinde, der rejser til Brasilien med sin advokat for at vidne i retten i en voldtægtssag mod sin tidligere partner.

Efter en voldtægt

Hvis du er blevet voldtaget er det vigtigt, at du kontakter et af landets centre for voldtægtsofre, så hurtigt som muligt.

Man kan henvende sig døgnet rundt og der er professionel hjælp. Centeret hjælper også med at indsamle eventuelle spor, gerningsmanden måtte have efterladt, ligesom du bliver undersøgt for fysiske skader og overførte sygdomme.

Sporene kan bruges ved en retssag og kan være både slag, stik eller kvælningsmærker. Men det kan også være spor efter sæd, hår eller hud.

På centeret bliver du også tilbudt opfølgende behandling i form af psykologhjælp og hjælp fra en socialrådgiver, ligesom du kan få hvilet ud. Al behandling er gratis og frivillig.

Efter en voldtægt kan der komme både fysiske og psykiske reaktioner og det er vigtigt, at du ikke isolerer dig, men får hjælp af familie og venner – og eventuelt også professionel hjælp.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

Det er blevet til den nye programserie ’Voldtaget’ i tre afsnit med premiere mandag den 15. februar klokken 21.30 på DR3, hvor en række unge kvinder hudløst ærligt fortæller om det øjeblik, der ændrede deres liv for altid.

I første afsnit fortælles historien om ‘Havnesagen’, hvor en 23-årig kvinde bliver forsøgt voldtaget og efterforfølgende udsat for drabsforsøg, da gerningsmanden kaster hende i Københavns havn en kold decembernat.

Kvinden fortæller for første gang sin historie om den aften, der endte så fatalt, og hvordan hændelsen stadig påvirker hendes liv. I det ovenstående klip forklarer offeret, hvordan hun havde det, da hun var kommet op fra havnen.

- Jeg ryster, og jeg fryser. Det må være en drøm. Det må være en film, jeg sidder og ser. Det kan ikke være rigtigt, at det er mig, siger den 23-årige kvinde, som medvirker i serien.

Programserien ’Voldtaget’ bliver sendt i tre afsnit med premiere mandag den 15. februar klokken 21.30 på DR3. Se første afsnit af 'Voldtaget' her.