Vidne til nattens eksplosion: 'Kæmpe røgsky og splintret glas. Jeg ville bare væk'

Eksplosion raserer facade på en nærpolitistation på Nørrebro i København.

Melissa Grecia ringede 112, da hun fandt ud af, at eksplosionen havde ramt nærpolitistationen.

Tankpasser Melissa Grecia var på arbejde, da en eksplosion i nat sprængte facaden af en politistation på Nørrebro til ukendelighed, og braget var så voldsomt, at det rystede Q8-tanken, der ligger lige i nærheden.

Det fortæller hun til DR Nyheder.

- Loftet gav sig så meget, at der faldt støv ned, lyder det fra Melissa Grecia, som først troede, at en af benzin-standerne på tankstationen var sprunget i luften.

Udenfor tanken var der ingenting at se, men af frygt for at noget kunne være landet på taget af bygningen, besluttede Melissa Grecia sig for at løbe ud på gaden, hvor hun stødte på en mand, der kunne fortælle, at braget kom fra nærpolitistationen på Hermodsgade.

Kæmpe røgsky og splintret glas

Melissa Grecia greb telefonen og ringede 112. Hun fortæller politiet, at hun tror, der er sprunget en bombe, og derfra gik der ikke mere end ti minutter før hele området var spærret af.

Polititeknikere arbejder foran nærpolitistationen i Hermodsgade i København, tidlige lørdag morgen den 10. august 2019. En eksplosion ramte nærpolitistationen i Hermodsgade natten mellem fredag og lørdag.. (Foto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix) (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)

- Jeg troede jo, det var standerne. Lige på nær politistationen, kunne jeg ikke komme i tanke om, at vi boede i nærheden af noget andet spændende, siger Melissa Grecia.

- Da jeg gik om hjørnet fra tanken, kunne jeg bare se en kæmpe røgsky komme ud af politistationen, og der var også en masse splintret glas på jorden. På det tidspunkt troede jeg, der ville komme en eksplosion til. Der ville jeg bare gerne væk.

Andet brag i København på en uge

Det er anden gang på én uge, at en offentlig myndighed i København rammes af en eksplosion. Tirsdag aften ramte en eksplosion Skattestyrelsen ved Nordhavn Station på Østerbro, og da det er endnu ikke opklaret, hvem der står bag eksplosionen, er opmærksomheden omkring offentlige bygninger skærpet, oplyser politiet.

Sebastian Rosendahl, der bor på Nørrebro, hørte eksplosionen på vej hjem. Her var han allerede klar over, at det ikke kun var kanonslag:

- Jeg tænkte med det samme, at det måtte være ligesom eksplosionen ved Skattestyrelsen. Det var højere end noget, jeg har hørt meget længe. Man kunne høre glas, der gik i stykker, og bilalarmer, der gik i gang, fortæller Sebastian Rosendahl.

Ingen tilskadekomne

Ingen kom til skade ved eksplosionen, men store dele af bygningen har taget skade, oplyser Rasmus Agerskov Schultz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Københavns Politi oplyste fredag aften, at det var industrielt sprængstof, der var brugt ved tirsdagens hændelse.

Hvilken type sprængstof der er brugt ved nattens eksplosion er endnu ikke klart. Det er politiet lige nu ved at undersøge nærmere, og politiet har også efterlyst en mand med mørkt tøj og sorte sko, der er set løbe fra politistationen på Nørrebro umiddelbart efter eksplosionen.

Politiet vil dagen igennem være massivt til stede i området, og en mobil politistation vil blive sat op på ved gerningsstedet.