Vidnetrussel politianmeldt i dronesagen

En pårørende til et vidne har anmeldt en episode fra Københavns Byret.

Dronesagen kører i disse dage i Københavns Byret. Fredag anmeldte en pårørende til et vidne en trussel, som den pårørende mener blev fremsat mod vidnet i retten. (Foto: © Torben Christensen /Scanpix, 2015 Han Myung-Gu og Mads Claus Rasmussen)

En pårørende til et vidne, der fredag har afgivet forklaring i den såkaldte dronesag om droner, der skal være sendt til terrororganisationen Islamisk Stat, har fredag anmeldt en trussel rettet mod vidnet i forbindelse med retsmødet.

Den pårørende har forklaret til politbetjente i retten, at en anden tilhører skal have sagt med henvisning til vidnet, at vedkommende “skulle have en kugle for panden” eller noget i den retning.

Anklagerne i sagen ønsker ikke at kommentere sagen, men bliver der rejst sigtelse og eventuelt senere tiltale i sagen vil det handle om vidnetrusler efter straffelovens paragraf 123.

Vidner udsat for hærværk

I dronesagen sidder tre 30-årige mænd tiltalt for terror.

Anklagemyndigheden mener, at de fra 2013-2017 har forsynet Islamisk Stat med dronedele købt i Danmark.

I dronesagen vidner en række dronesælgere, som har samarbejdet med Politiets Efterretningstjeneste i sagen.

To dronesælgere stod sidste år frem i et program i DR og fortalte om det usædvanlige samarbejde. Efter udsendelsen fik dronesælgerne ødelagt en rude i deres butik.

Retsformand Kirsten Schmidt har flere gange under retssagen lukket dørene for offentligheden, når vidner har skullet afgive forklaring, blandt andet med henvisning til at vidner i sagen har oplevet hærværk.