Vikingeskibsmuseet i Roskilde er igen i fare for oversvømmelse

Museet er fortsat svækket efter stormen Bodil, og nu holder museumsdirektør Tinna Damgaard-Sørensen igen vejret.

Dette arkivfoto fra 2013 viser oversvømmelsen ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde under stormen Bodil. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Det er ikke kun folks hjem, som risikerer at blive oversvømmet ved stormen, som ifølge meldinger fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) står til at ramme Roskilde Fjord i morgen aften.

Også Vikingeskibsmuseet og Museumsøen i Roskilde risikerer at blive udsat for alvorligt forhøjede vandstande, og igen skal der gøres en stor indsats for at sikre, at de nationale ikoner ikke bliver ødelagt af vandmasserne, skriver Dagbladet Roskilde.

- Vi har orienteret Vikingeskibsmuseet om, at vandstanden kræver en indsats, og beredskabsplanen for museet er sat i værk, lyder det fra beredskabschef i Østsjællands Beredskab Lars Robetje.

Museumsdirektør: Jeg er nervøs

Vejrmeldingen har kastet skygger over julehyggen hos Vikingskibsmuseets direktør, Tinna Damgaard-Sørensen.

- Jeg er nervøs, siger museumsdirektøren til TV 2 Lorry.

Hun fortæller, at der vil være medarbejdere på museet hele natten til tirsdag for at følge situationen.

Vikingeskibsmuseet var meget tæt på at bukke under for vandmasserne, da stormen Bodil slog til for tre år siden. Her pressede vandmængderne sig mod museets vinduesparti mod fjorden, og det er blandt andet det, der skal beskyttes.

- Det er selvfølgelig svækket efter sidste gang. Derfor sætter vi plader op foran hele vinduespartiet, så det kan tåle et højere pres. Derudover så er der allerede etableret pumpebrønde, så hvis der trænger vand ind i selve museet og vikingeskibshallen, så kan vi komme af med det igen, siger direktøren.

/DR Nyheder/