Vil blande dyr og menneskers arvemasse

Danske forskere bør have lov til at blande dyrs og menneskers arvemasse. Det mener et medlem af Det Etiske Råd, professor i medicinsk genetik, Thomas G. Jensen.

Forskningsordførere fra SF og de Konservative er enige om, at der er behov for en grundig og bred debat om det etiske i den form for forskning. (© stock.xchng)

Danske forskere bør have lov til at blande dyrs og menneskers arvemasse. Det mener et medlem af Det Etiske Råd, professor i medicinsk genetik, Thomas G. Jensen, skriver Berlingske Tidende.

Han ser ikke noget problem i at putte cellekerner fra et menneske i et dyreæg, så længe der er tale om forskning i nogle få dage gamle celler.

- Perspektivet er nye behandlinger af invaliderende og hidtil uhelbredelige sygdomme. Og eftersom forskningen foregår på cellestadiet, har jeg ingen etiske indvendinger mod den, siger han.

Professoren støttes af et andet medlem af rådet, professor i mikrobiologi Gunna Christiansen.

Britisk ja til forskningen

Forslaget kommer, efter at Storbritannien for et par dage siden gav grønt lys for sådan en forskning.

Eksperterne håber, at de kan gennem forskningen kan påvirke stamcellerne til at udvikle sig til for eksempel nye nerveceller, og dermed behandle nervesygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

Et flertal i Det Etiske Råd har tidligere taget afstand fra forløberen for det britiske udspil. Men rådet har ikke direkte forholdt sig til en sammenblanding af dyreæg og menneskers cellekerner.

Facebook
Twitter