Vil du også rejse Danmark tyndt? DSB forventer at sælge alle 50.000 rejsepas

Der er ikke lagt op til at udbyde flere rejsepas, hvis der bliver udsolgt, oplyser Transportministeriet.

DSB håber, at mange danskere vil få øjnene op for at rejse med tog hen over sommeren. For eksempel kan man med rejsepasset hoppe på toget her, der kører til Hirtshals. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Det er med at rykke frem i bussen, eller toget om man vil, hvis man vil sikre sig et af de 50.000 rejsepas, som et bredt flertal i Folketinget i går kunne præsentere som en del af den såkaldte sommerpakke.

Hos DSB, der er udbyderen af rejsepassene, forventer man nemlig at sælge dem alle. Rejsepassene koster 299 kroner stykket og udbydes på DSB’s hjemmeside fra tirsdag morgen.

- Vi havde allerede i går aftes travlt på telefonerne fra kunder, som var interesserede i at købe rejsepassene, siger Jan Sigurdur Christensen, der er kommerciel direktør i DSB.

- Og når vi samtidig sammenholder den lave pris på rejsepasset med det udbud af rejser, vi normalt har, forventer vi at få udsolgt.

Med rejsepasset får man mulighed for at rejse rundt i hele Danmark med tog, bus, metro og letbane. Passet gælder i otte dage og kan bruges i perioden fra lørdag den 27. juni til søndag den 9. august. Voksne kan tage to børn under 12 år med gratis.

Myndighederne har givet DSB tilladelse til at bruge alle siddepladser i togene, men passagerer må ikke stå i gangene i et fyldt tog under rejsen. Derfor er det et krav, at alle passagerer køber en pladsbillet.

Ud over rejsepasset sætter DSB én million Orangebilletter over Storebælt til salg for 99 kroner stykket. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Nye kunder

Politikerne har tidligere opfordret til at begrænse brugen af offentlig trafik for at mindske risikoen for coronasmitte. Men med sommerpakken, der indeholder initiativer til 700 millioner kroner, er politikerne altså nu klar til at sende danskerne ud i den kollektive trafik igen.

- Der er brug for, at vi i regeringen hjælper både turistbranchen og de mange danskere, der har fået aflyst deres udlandsrejse. Samtidig er det en god anledning til at bakke op om den kollektive transport og få passagererne tilbage, sagde transportminister Benny Engelbracht (S) i går ved offentliggørelsen af sommerpakken.

I DSB ser man rejsepasset som en gylden mulighed for at vise danskere, som måske normalt ville tage et fly sydpå eller drøne med bilen rundt i det ganske land, at toget kan være et brugbart alternativ.

- Forhåbentlig vil en masse nye kunder se, at toget er en behagelig måde at transportere sig rundt i Danmark på, siger Jan Sigurdur Christensen.

Vigtigt med tog til tiden

Forsinkede tog er en kilde til evig frustration for passagererne. Med tanke på de mange danskere, som DSB forventer, vil hoppe på toget og køre rundt i Danmark, er det ikke blevet mindre vigtigt at overholde køreplanerne denne sommer.

- Vi ved, at det er virkelig vigtigt for vores kunder, at togene kører til tiden. Det er det, vi dagligt arbejder på at lykkes med alle 7.000 mand – og det lykkes vi heldigvis med i langt de fleste tilfælde. Og særligt her til sommer er det vigtigt, da vi formentlig får mange nye kunder ud over de daglige pendlere, som vi har, fortæller Jan Sigurdur Christensen.

Ud over rejsepasset udbyder DSB én million Orangebilletter over Storebælt for 99 kroner inklusiv pladsbillet.

Transportministeriet oplyser, at der i sommerpakken ikke er lagt op til at udbyde flere rejsepas, hvis der bliver udsolgt.