Vil evakuere danskere i Libanon

Udenrigsministeriet vil nu forsøge at evakuere danskere i Libanon. Hvornår evakueringen skal foregå er endnu uvist, oplyser ministeriet fredag aften. Der opholder sig flere tusinde danskere i Libanon.

Israelsk artilleri skyder 155 mm-granater ind over det sydlige Libanon (Foto: Yonathan Weitz © Scanpix)

Udenrigsministeriet vil nu forsøge at evakuere danskere i Libanon. Hvornår evakueringen skal foregå er endnu uvist, oplyser ministeriet.

Beslutningen blev taget fredag aften efter kontakt med de øvrige EU-lande.

Ifølge kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice, Thomas Lund-Sørensen, er skibe til Cypern eller busser ud af Libanon til Damaskus nok det mest sandsynlige.

Farligt i det sydlige Beirut

Tidligere fredag opfordrede Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse danskere, der befinder sig i det sydlige Beirut, til at flygte nordpå. Det gælder forstæderne Dahir, herunder Haret Hreik, Bourj Al Baraneh og Hay Salloum.

Fredag aften blev Hizbollahs hovedkvarter i en af de sydlige forstæder til Beirut netop bombet af Israel.

Danskere, der befinder sig i det sydlige Libanon, er blevet rådet til at holde sig inden døre.

Svenskere med skib

Også Sverige og Norge har planer om at evakuere landsmænd fra Libanon, hvor Israel har gennemført bombardementer de seneste par dage.

Angiveligt skulle Sverige prøve at få svenskerne ud via et skib til Cypern, og Norge forsøger at få en bus klar, der kan køre nordmænd fra Beirut til Damaskus.

Facebook
Twitter