Vil forebygge stress og depression med en app

Nu skal en app forhindre, at psykisk mistrivsel uvikler sig til stress eller depression.

En app på mobiltelefonen skal kunne holde øje med det psykiske arbejdsmiljø hos de ansatte, så der kan gøres noget, inden de udvikler sig til en alvorlig sygdom. (Foto: Frederik Bjerre Andersen © DR Nyheder)

Huller i nattesøvnen og mangel på motivation og energi, kan være de første tegn på alvorlig stress og depression.

Det er baggrunden for, at Psykiatrifonden i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri har udarbejdet en metode til via en mobiltelefon at overvåge det psykiske arbejdsmiljø hos den enkelte og opfange tegn på mistrivsel, før de udvikler sig til alvorlig sygdom, skriver Jyllands-Posten.

Kan fange problemer før en sygemelding - En så tidlig indsats som mulig er hele idéen, og med denne form for overvågning kan vi fange problemerne, før det ender i en sygemelding. Der skelnes ikke mellem arbejdsliv og privatliv, for problemer med den generelle trivsel er ofte en kombination af problemer, siger Thit Aaris-Høeg, chef for forebyggelse og beskæftigelse i Psykiatrifonden.

Metoden, som i øjeblikket afprøves på to virksomheder, går ud på, at medarbejderne hver 14. dag svarer på korte spørgsmål via en app på telefonen. Svarene, som arbejdsgiverne ikke kan se, opfanges i Psykiatrifonden.

Kræver visse betingelser opfyldt

Udvikler en medarbejder tegn på begyndende stress eller depression, kontaktes vedkommende med et tilbud om en samtale med en erhvervspsykolog. Arbejdsgiverne kan på afdelingsniveau se, hvordan det står til med det mentale helbred.

Både arbejdsgivere og fagforeninger mener, at idéen er god, hvis visse betingelser er opfyldt.

/ritzau/

Facebook
Twitter