Vil fotografere gravsten til internettet

Et græsrodsinitiativ vil fotografere alle danske gravsten, der er mere end 10 år gamle, og lægge billederne på internettet. Initiativet skal hjælpe danske slægtsforskere.

På hjemmesiden kan man søge på en person og få vist et billede af vekommendes gravsten. (Foto: Nsoup © Stock.xchng)

Inden længe vil danske gravsten kunne ses på internettet.

Men inden det sker, skal der bruges frivillige til at tage billeder af gravsten på landets kirkegårde.

Dansk Kirkegårdsindex på nettet er et græsrodsinitiativ, som rummer de første cirka 100 færdig-fotograferede kirkegårde. På hjemmesiden kan man søge på en person og få vist et billede af vekommendes gravsten.

Mangler frivillige

Nu skal et møde i Jelling for alvor sætte projektet i gang. En af tovholderne er Leif Sepstrup og han er på jagt efter frivillige:

- Vi skal bruge folk, som kan bruge et digitalkamera, og som ved lidt om at lægge billeder på nettet. Det er vigtigt at tage billederne. Mange steder bliver gravsten ikke bevaret efter fredningsperioden på 25-30 år. Dermed forsvinder mange oplysninger, som blandt andet slægsforskere kan bruge.

Vigtigt for lokalhistorien

- Men det er også en vigtig kilde for lokalarkiverne, da gravsten kan fortælle meget om lokalhistorien, siger Leif Sepstrup.

Gruppen bag Dansk Kirkegårdsindex har dog af etiske årsager ingen planer om at offentliggøre billeder af gravsten der er mindre end 10 år gamle.

Facebook
Twitter